Sir's FotoPage

By: Sir Ameng

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Sunday, 26-Aug-2007 15:16 Email | Share | | Bookmark
Lawatan ke A Famosa Resort Melaka.

Peta A Famosa WaterWorld
jebon2 baru sampai..
ini kah dia student SAINS SOKAN ????
View all 50 photos...
Assalamualaikum wbt...

Pada hari ni..ahad 26 ogos..5 hari lagik sebelom menyambut ulang tahun kemerdekaan yg ke-50, kami pelajar SR223 part 4 2007 dgn kuantiti yg sama dgn yg pergi ke Sg.LOPO dan OKU talent ID telah pergi ke A Famosa Resort utk melawat dan mengenalpasti kemudahan2 yg terdapat di situ.
Kami pergi dgn bayor rm30 kata senyum..tak tau la dia ada makap ke tak~ ekekekekek...pegi bawah subjek Facily & Event Management bawah kendalian En.Khairul.
Awal pagi lagik kami dah gerak dari fac..tp janji melayu..stended la..janji 7.30,tp gerak lambat skek..kali ni bukan salah ibu mengandung or pemandu bas..tapi salah 2ekow JEBON yg lambat iaity SPIKE dan FAISAL ...kalu depa ni dtg awal,buleh gerak awal lagik..pegi dgn 2 buah bas TRITON..mana senyum dapat ntah~ tapi bas mmg VIP la..3seats on a row~ VIP la tu..kalu nak balik ke temerloh,mmg kena bayor mahal skek la..RM8.90 sen la..kalu bas biasa 4seats tu dalam RM7.90 sen kot.. So,dah gerak tu..kita org benti rehat kat R n R (bab kata rezza , Raba dan Rogol) wakakakakaaka ...aper nyer hippo daa ...aku naik bas dgn geng2 baik dimana ahli nya terdiri dari Ameng, Angah (shahrul), Is , Nana , Rezza, Farrah , Molly, Mujib, Abe, Wan, Yana, Maria, Zura, Panjang, Sheena,Tajul, Azie, Ummi..tu ajer kot seingat aku la..pastu broder drebar dan kawan dia..aper nama ntah~ abaikan...heheheheeh .
Sampai kat RnR tu..kami turun la..macam TOURIST memasing..soping tak hengat..ada yg makan pun makan..ada yg beli dan belah pun ada..ada beli dan terus belah tak bayar pun ada..wakakakaka...ada yg ke toilet dan mcm2 lagik..aku sempat la beli paper METRO utk baca dalam bas..tapi kena rampas dgn JEBON sorang ni nama dia MATYO (mohd hairol bin isa) whahahaahaha..amik mum,ambo tulih namo penuh demo sinih..pade muko demo~ nak baca dalam bas dah tak dapat...ampeh nyer jebon~ kekeke....pastu Bas pun gerak la ke A Famosa..lepas 2jam tiba la kami di destinasi yg di tuju~ panas terik time sampai tu beb..gilew la..Lalu ajer kat pintu gerbang dia,then aku nampak ada signboard berbunyik (cewahhh..mcm ada bunyik lak) No Outside Foods and Drinks Allowed..!! (ada sebab tu..nanti sambung)..sampai kat resort tu,kami diberi wrist tag utk masuk jalan2 dalam part tu..mcm kat genting tu la..elew~ dalam 5 minit camtu..aku ternampak sorang mamat ni..nama dia yasser kehausan,dia pun g la kat stall situ beli air mineral ajer..dgn selamber dan bongkak dia amik air tu n bayar..bila tanyer rege..RM2.50 beb (aku nampak mcm yasser terkojut jer..tp xtau la kalu dia kontrol) heheeheheh padan mukew ..
N then lepas penerangan oleh staff A Famosa...kami pun masuk la dalam park tu..satu persatu dia terangkan tentang kemudahan dan pengurusan A Famosa tu kat kita org..boring gak sbb dahla panas..then kepala pikir nak mandi ajer neh..kekekeekek ..bila sesi penutup ajer..semua dah semangat nak mandi...tapi tak best nyer kat dalam ni..semua benda pun mahal gilew...eskrem konet-tok pun sampai RM2.80...gila babas~ tp xpe la..tak layan tu..sbb member2 ramai bawak bekal roti dari umah...thx to NAS (nasriah najmi) syok ar senwich tu...kenyang gak pewot b4 mandi manda...
Bila dah siap nak madi...sewa TUBE (boya or pelampung kuning yg besar boleh naik 2orang)..aku dgn ADIB gerak dgn kawan2 lain pegi mandi la..1st spot kita org pegi,xtau dah nama dia..tapi guna tube tu la..mmg best giler..lepas tu moved to 2nd spot..yg ini mmg GILER BEB WA CAKAP LU.....tinggi benda alah ni adalah 7tingkat bangunan oit...naik naik punya la tinggi ..then bila sampai atas..ambik ko..bontot raha yg besar tu pun,kalu tgk dari atas ni mmg xde la kebesarannyer..hehehehehehe (jgn mara eh raha) kekekeke ..mmg tinggi gila tapir la..kecut perut oit..ada 2 slides..yg satu open slide..kurang menjunam,tapi ada 2 bumps, BUT yang slide dalam tunnel nih..mcm haram..curam nak mampos!!! kalu menegak tu 90darjah..tunnel ni 85.5darjah la..tegak beb..masa slide turun tu..mmg tak cecah badan kat tunnel tu..terbang di awang awangan..ko tanyer la bebudak ni..semua kejung bila sampai bawah~ perhhhhhhhhhhh....kaget abis ...1st n 2nd mmg cuak la...tp bila dah lama..no hal la~ keoreoreorke..korang bayangkan kalu tunnel tu tercabut..mmg terbang terus la kita orang..yg satu lagi slides tu..dia open..tp ada 2bumps..gayat gak tu..sbb 2kali akan bumps..terasa mcm nak tercampak keluar ajer dari slides tu...perhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gerun beb..!!! kena time aril dan yasser..korang pepaham ajer la..mmg abis tepercik air keluar dari slides tu..wahahahahahahaha. .itu belom si rezza yg naik..kalu dia naik???? (korang pk seniri la) ..pastu kita org main kat lelain nyer spot..semua tu ok ajer..
N then last spot kita org pegi..kat wave pool..ramai org kat sini..sbb dia ada ombak~ sini mandi mmg lama la...bebudak ni main terbalikkan tube..aper la..aku yg tak bersalah ni pun kena..jahat+keji+hanjengg betol korang ni~ jahat tau (dgn nada dan gaya si rezza) ....kalu wat statistic..mmg ramai la yg johan sbb banyak kali di terbalikkan ke dalam air..geng2 jahat yg suke terbalikkan orang : yasser,adib,izham,syafiq,...jahat korang ni~ dan ada gak geng2 jiwang kaw-rut..asik berdua-duaan ajer ...ekroekoekoekeorkeorkeor antaranya adalah : wan-yana is-nana panjang-sheena tajol-azie senyum-aweks dia kechik-azam ...ada yg aku terlepas pandang ke? hehehehhehe..kat situ gak aku dapat la cuci mata skek (kekekek..skek ke hape..sampai berbuih la mata) ...syok wor...
Sampai ajer kol 3..kita org gerak keluar dari situ dgn 1003 kenangan..kita org gerak ke bandar melaka utk makan...sampai kat sana..makan la kita org dgn lahap nyer..abis makan gerak balik sux alam...letih giler~ seb baik dalam bas tu ada DJ Ameng dan DJ Angah melayan para pendengar di frekuensi 103.2.622.622.622.622.622..gila angah merepek ntah aper aper..kekeorkeorkeorker..tu ajer la cerita nyer..pasni kena siapkan report lak..kalu tak..mmg mengamuk la en.khairul~

itu saja...
sekian..
wassalam...


-ameng [u]


Saturday, 25-Aug-2007 14:34 Email | Share | | Bookmark
Talent ID Program PLPP Bangi 25 AUGUST 2007

 
 
 
View all 81 photos...
Pada hari sabtu yang lopeh...kami pelajar Sarjana Muda Sains Sukan Dengan Kepujian , semester 4 dibawah subjek Sport Disabled yg dikendalikan oleh En.Nagoor Meera telah mengadakan satu Pemilihan Bakat untuk atlit kurang upaya OKU dengan kerjasama MSN dan MPM (Majlis Paralimpik Malaysia).Tak banyak benda nak cerita..tapi prog ni mmg seronok sbb dapat anjurkan prob yg boleh dikira besar jugak ni..sbb utk pilih atlit OKU MALAYSIA..bukan calang2 beb!!
Pada mula sampai dalam jam 8pagi...ujan rinyai2 turun..sesampai sajer kat dewan tu,kami seramai lebih kurang 40 pelajar yg sama pergi ke Camping Sg. Lopo yg lepas terus di beri penerangan oleh pegawai dari MPM. Selepas selesai upacara perasmian..maka prob pun bermula...
Macam test yg kami jalankan..ada lebih 20 test di lebih 20 check point utk 100+ peserta yg hadir (semua nyer OKU) la...tak OKU takleh amik test nih~heheheheh
Apa yg best nyer..wpun depa2 ni kurang upaya,tapi semangat depa mengalahkan org yg berupaya..mmg tak mudah mengaku kalah beb~
Tak banyak yang menarik sehingga acara terakhir iaitu perlawanan basketball 5 on 5 dgn atlit OKU ni...student kita org pun kena naik wheel chair..tu yg klakor nyer~
mmg nampak sgt mcm orang OKU...antara yg terlibat dalam perlawanan bola keranjang berkerusi roda itu ialah : mujib, spike, aril, yasser, azam, adi (donut), sudin, adik (syahmi), tajol, panjang, ayie, matyo dan ramai lagik la..dia org main tukar2 org lawan geng OKU tu...hehehehe..mmg nampak sgt kena buli la..
Pengajaran yg kita org dapat dari prog ni ialah,kami rasa bersyukur kerna dikurniakan anggota tubuh badan yg cukup sifat berbanding dengan golongan kurang bernasib baik (OKU) itu..itu ajer la stakat ni..tunggu laporan utk esok lak dari A Famosa Resort.adios amigos...byebye


-ameng


Sunday, 19-Aug-2007 13:02 Email | Share | | Bookmark
Gambar2 camping utk paper ATHLETIC TRAINING d'Sungai LOPO

guna steto utk check org gila~
barang2 dalam 1st aid kit
best wor
View all 106 photos...
Assalamualaikum wbt..

Pada jumaat yang lopeh..student BACHELOR DEGREE OF SPORT SCIENCE UiTM SHAH ALAM(SR223 part4 2007) telah bertolak ke Sungai Lopo di Ulu Langat pada jam 5.30 petang Jumaat 17/8/07 dgn menaiki bas UiTM untuk menjayakan camping bagi subjek ATHLETIC TRAINING . Janji MELAYU nyew bas akan sampai kol 3ptg..tapi ampeh org bas tu datang kol 5.30..JEBONN betol ~ Seramai lebih kurang 45 student termasuk seorang JUNIOR sport science gak,tapi part 3..nama dia Amir..orang Bukit Tingkat Temerloh..org kampung gue tuh~ hehehehe...rajin nak pegi,padahal boleh tido kat umah jew...pada jam 7malam kami tiba di tapak perkemahan sg.lopo..igatkan camping dalam utan kew..semak samun kew..tapi bebetol kat camp site..lapang~ kemuncup pun xdop..hehehehehe legaaa ..sesampai ajer kat saner terus makan dulu..pastu pasang kemah2...lampu2..dan makan lagik..bila semua dah setel..tepat jam 10mlm kami start wat nite walk..nama ajer nite walk..tp bulan terang benderang..xde la mcm nite sgt..pastu tak takut lansung..selang 2-3depa ajer daripada satu sama lain..hehehe..BOSAN BETOL.. lepas tu..balik kemah..makan lagik n then tidoooo...

Hari kedua,Sabtu ( 18/8/07)

Bangun awal pagi terus terjun air sungai yg mengalir dari air terjun...wakakakaka sejuk gilewww~ Tok (firdaus) selamber jebon ajer terjun...kena parkinson baru tau~ menggigil beb...lepas mandi siap2 n then bfast..makan nasi lomak~ lepas tu tunggu PBSM malaysia cawangan KL datang,kami juga di temani oleh 2orang staff UiTM iaitu Safuan dan farhalina dan jugak along ( nurfarahdina) kakak nyew si farhalina..mcm2 benda la blajar..tgk ajer kat gambar tu sudah~
Smpai tgh hari rehat makan...n then ptg skek kol 2.30 camtu wat outdoor rescue plak~
Aku kumpulan 4 (d'5 LANUN) yg diketuai oleh Tulang(hairie) dan ahli2 iaitu Maria,Molly,Mujib,Farah dan Degawan(aku lew) kena selamatkan Mujib yg berlakon sakit (Spinal Injury) ..kena angkat guna blanket..gila berat mujib..tapi takde la seberat Aril...wakakakakaka ..lalu kat jambatan,sampai bergoyang la jambatan tu~ seb baik tak jatuh dalam air...gila letih..bebudak ni nampak durian terus makan..aper daaa...kembung perut nanti baru tau..padan muka..JEBONN!! ..bila dah setel dalam kol 5ptg..brother PSBSM ntah saper nama ntah..lupe dah..depa balik ajer..we all start WAR GAME...gila babeng main dalam ujan..tak adil betol..kita org gabung team 4 dan 5 tapi tapak perang duk tetengah..mmg masak kena serang..nak defend pun pening..alih2 kump komunis yg duk dalam semak tu gak menang sbb geng dia org main tipu..jaga bendera mcm jaga baby..mana aci..!!! ANGAH(shahrul) mcm babun..aku dah SURENDER dah sbb abis peluru,siap mencangkung lagik menyerah kalah,dia boleh bantai baling lagik bom tu..seb baik dia bongok..tak kena! wakakakakakakaakakka..kalu tak,mmg bertepung la muka geu..JEBON punya angah..kalu kena muka aku tu..mmg aku baling cempedak busuk tu kat muka ko lak~ abis game..kita org mandi kat sungai tu tp kat PORT baru..aku,ayie,yasser,angah,syam,senyum,tok pegi port yg best..air dalam giler sampai kat dahi beb (kalau menyelam la) hehehe..tp dalam la sampai dada atau breast atau bra (azmir dan rezza) angah lak spoiled jatuhkan batu empangan,repair nyer repair aku terjatuh..sakit gila COCCYX (trasa mcm nak patah ekor tu) yang lain bantai ketawa lak,kena panah petir baru tau..hehehehe..n then malam bakar BABI BERATUR (BBQ) ..masa bebudak tgh makan,aku p tangkap gambar,pastu malang lagik,ilang keseimbangan,jatuh lagi..seb baik jatuh vertical..ehhehehehehehe~ sakit gak la kaki..lepas makan,kita org main game kat kemah utama..mcm2 game ada..main BOM2 , BANG2 , BUAYA-BIAWAK-ITIK(rezza sorang ajer sebut itik..wakakakaak menggom), Ahli Nujum, Batman-ALtomen-Superman, n then last sekali Open Sharing (mcm2 cerita dan luahan perasaan keluar). Lepas letih ketawa dan serius..tido lagik utk mlm terakhir.

Last Day, Ahad (19/8/07)

Pepagi dah susah nak bangun..dah la sejuk,seb baik aku tido sorang dalam kemah VVIP..hehehe ..IZHAM jebon pepagi dah memekak kejutkan semua org bangun..tak abis2 kata DOC dah datang..padahal xde pun..ampeh~ siap wat room service lagik...pastu tgh sebok2 kacor org,DOC pun sampai dengan kereta putih nyew..lepas tu dia lead kita org wat YOGA dan light exercise..n then bfast mihoon dan nasi goreng.
Lepas siap2 (x mandi pun,just gosok gg n cuci muka jew) terus panjang gunung nak pergi carik AIR TERJUN LOPO..bak kata budak kat situ yg bagi tau ABE dan SYAFIQ,kalu nak pergi situ jalan kaki tanpa henti memakan masa sejam..kalu benti2 2jam..igtkan budak tu kencing jer la..ruper2 nyew mmg betol..sejam lebih we all daki gunung tu..gila letih, ada bukit tu sampai 70 darjah beb..mmg tinggi,kalah bukit tonggek kat itm tu..PACAT jgn citer la..celah stokin pun dia boleh isap darah..benggong gak..desperate sgt dah pacat tu..maklum la duk dalam utan,jarang dapat darah manusia nih..(tu la suruh balajar tinggi,masuk U xnak..kan dah duk dalam utan tu~) aku kena 2 gegetan kat kaki kiri dan kanan..stokin dia x layan..geget gak..abis darah stokin..period plak kaki aku~ baru suku jalan..bob (rezza) dah semput..puas la nak motivate n encourage dia panjat gak..biar sampai~ finally..sampai jugak setelah berjalan+mendaki selama lebih kurang 2jam(yer kot 2jam) hehehehe ...nampak air terjun 7tingkat beb..umah flat yang SYEENA duk kat sec7 pun 5tingkat ajer..hehehehe ..tapi xde lif dan eskeletor ajer..tp mmg menarik beb air terjun tu..sesampai ajer terus amik gambar BERTAPA..hehehe..banyak amik gambar dari mandi~ sengal ayam betol korang nih... ..
dah mandi manda tak hengat nyew..kita org turun bukit lak..satu hal lagik..nak naik dah mcm tapir lari 110m berpagar..ni plak nak turun..mmg jeng patella kita orang..yg best nyew si Azmir,tapak kasut kanan dia pecah..tercabut abis..wakkaakakakakakak ,dah jalan pun mcm ungka ..pjg betol stori neh..apa lagik nak taip?
Tapi time turun mmg mencabar dari time nak naik..fyuhhhh letih gilew beb..seb baik ada penyeri..hahahahahahah ...si TONI (NurFarhaLina) mcm tu la kot eja nama dia..xde la rasa letih sgt time turun tu..wakkakakakakaakakakakakakaakak . Aril jgn jeles tau~ mak tak suka..hanjingg~eheheeheh...sampai kemah dah tgh hari..panas gila..patu DOC ajak p dusun mak dia lebey kurang 1km ajer dari kemah kita orang,aku pergi la dgn Aril, Amir dan Izham..jumper la dgn mak DOC..pastu serang pokok rambutan,manggis,pulasan dia..thanks DOC (Prof.Madya Dr.Anuar Suun) lecture kita org...balik kat kem..terus makan,then mandi..kemas kemah..then ujan plak~
naik bas n then straight ahead back to faculty..
perhhhhhhhhhhh..gila la citer we all neh~ bak kata azmir dan rezza~ kekekeke..aper2 pun,tgk ajer la gambar kat dalam ni..saper nak amik tu amik la..aku maleh nak transfer kat pendrive korang~ tapi mmg best la camping ni..kepada yg jadik budak suruhan (volunteer badminton WORLD championship tu..siyes we all kata..korang mmg rogi beb..!!)

Nama2 yang pergi Sg.LOPO:

FARHALINA..FARAHDINA..MAI..YASSER..ARIL..IS..ANGAH..SYAM..ABE..ZURA..NANA..MARIA..MOLLY..
UMMI..SUZIE..AZMIR..REZZA..YANA..AZIE..WAN..IZHAM..AMIR..AYIE..MATYO..SYAFIQ..AZAM..MUJIB..
SHEENA..HAIRI(TULANG)..TOK(FIRDAUS)..ROY..SENYUM(MASZNIM)..SUDIN(AMIN)..NAS..FARAH(FARAH WAHIDA)..


Ok??
Thats all from Ameng a.k.a Degawan (D'5 Lanun)
Adios amigos..
wassalam...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net